Джемпера и пуловеры,  Для женщин,  Процессы вязания

Джемпер гачком “MILA”. Кругла кокетка, рельєфний візерунок.

Знаю, знаю… Ви також скучили за гачком. І ось він, момент, на який чекали: розпочинається сезон ажурних та витончених візерунків!

А що може бути краще, ніж розпочати з джемпера на круглій кокетці з рельєфним візерунком? Його легко можна буде поєднати з різноманітними стилями і образами.  Рельєфний візерунок додасть шарму нашому виробу, нагадуючи про вишуканість ручної роботи та майстерність. 

Отже, готуйте ваші гачки та нитки, адже цей сезон обіцяє бути надзвичайно креативним та неповторним! Дозвольте собі доторкнутися до магії ручної роботи та створити щось особливе разом зі мною. 

Для свого джемпера я обрала пряжу артикул Beta від New Mill. Це змішана пряжа для сезонів весна/осінь, яка має такий склад: вовна, кашемір, віскоза, нейлон. Метраж 1400м/100г. В’яжу ниткою у три складення: 1400/3= 467 м. Гачок №2.

Джемпер в’яжемо зверху донизу єдиним полотном. Розрахунки даю на розмір 48-50. Ширина виробу 56 см, довжина 62 см.

Починаємо з горловини. Гачком №2 набираємо 160 повітряних петель та з’єднуємо у коло. В’яжемо 1-й ряд стовпчиками з одним накидом в кожну повітряну петлю набірного рядка. Починаючи з 2-го та по 5-й рядки виконуємо розширення полотна горловини згідно схеми. Схему дивись нижче в галереї.

Схема складається з 27-и рядів. З них 1-5 ряди – це горловина, 6-27 ряди – полотно кокетки.

Виконавши 27 рядів по колу, довжина кокетки становить 19 см, та 40 рапортів візерунку.

Загальну кількість рапортів ділимо на окремі частини та відмічаємо маркерами:

  • спинка – 12 рапортів,
  • перед – 14 рапортів,
  • рукава – по 7 рапортів кожен.

Продовжуємо роботу на спинці, виконуємо азіатський росток лише лицьовими рядками, з відривом нитки в кінці рядка. При цьому чергуємо ряди таким чином:

1-й ряд – стовпчики з одним накидом по усьому рядку,

2-й ряд – стовпчик з накидом, повітряна петля і т.д.

В’яжемо росток повторюючи 1-й та 2-й рядки. Висота ростка 6 рядів. За необхідності можна виконати менше/більше рядків.

Далі знову переходимо на в’язання по колу. З’єднуємо спинку, перед, між ними набираємо повітряні петлі для підрізів. Я набирала по 20 ПП для кожного підрізу. Виконуємо основну частину на бажану довжину виробу.

По нижній частині виконуємо резинку рельєфними та звичайними стовпчиками з одним накидом. Висота резинки 7 рядів. Довжина виробу 62 см. Ширина основної частини 56см. Витрати пряжі на цьому етапі 300 г.

Далі переходимо на в’язання рукавів.