Процессы вязания,  Сумка, рюкзак

Сумка з елементів гачком

Сумок, як і суконь, багато не буває. Тому розпочинаю в’язати ще одну. Модель проста та цікава. Сладається з трьох елементів: з двох шестикутників та одного квадрата. 

В’язати можна з різних видів пряжі, наприклад: цупкий акрил середньої товщини, бавовна, джут, поліефірний та бавовняний шнури, рафія. 

Свою сумку я буду в’язати зі 100% акрилу, 40м/25г. Гачок №3.

Процес в’язання.

Згідно схеми в’яжемо два шестикутники. Виконуємо поступове розширення полотна. Висота елемента 14 рядів. Ширина – 35 см. Вага одного шестикутника – 75 г.

Далі в’яжемо один квадрат. Виконуємо розширення полотна згідно схеми. Висота елемента 8 рядів. За рахунок іншого ритму збільшення петель, висота квадрата значно менша аніж шестикутника. Ширина квадрата – 19,5 см.

Головна умова, яку потрібно дотримуватись – це однакова кількість петель (стовпчиків) кожної сторони готового квадрата та шестикутників.

Як в’язати елементи дивіться відео в кінці допису.

Елементи між собою з’єднуємо гачком або голкою. Як це робити дивіться у відео. Вага виробу на цьому етапі 190 г.

Далі переходимо до ручки. Її можна придбати в магазинах фурнітури для творчості. Або, зв’язати власноруч у вигляді смужки, шнура, плетеної коси, шнур макраме тощо.

Для своєї сумки я вирішила сплести ручку у вигляді коси. Для цього, за допомогою машинки для плетіння шнурів, підготувала три шнура.

Фіксуємо шнури в одному куті полотна. Плетемо ручку на бажану довжину. Приєднуємо хвостики шнурів з другої сторони. На плетіння шнурів у мене пішло ще 40 г пряжі. Декорую їх дерев’яними кульками.

Ось, що у мене вийшло. Сумка легка, м’яка, практична та зручна. Щоб полотно було більш стійким та добре тримало форму, тоді краще в’язати з поліефірного чи бавовняного шнура.

Висота (без ручки) та ширина сумки 35 см. Вага виробу 230 г.