Для женщин,  Носки,  Процессы вязания

Шкарпетки (гольфи) із пряжі Schoppel

Пряжа Schoppel – це особлива пряжа, не схожа ні на що. Завдяки красивим градієнтам кольорів і креативному розфарбуванню – це справжній витвір мистецтва. Ці чарівні бунтики ідеально підходять для в’язання шкарпеток, шалей, шапок, шарфів та інших виробів. Пряжа м’яка та приємна на дотик. В’язати з неї легко та цікаво!

Я вирішила познайомитись з цією пряжею ближче та зв’язати жіночі шкарпетки.  Отже, за основу беремо один бунтик Schoppel Zauberball Crazy, 420м/100г, відтінок №2438. 

До цього яскравого бунтика хочу додати одну ниточку найніжнішого мохеру Kid Seta (Mondial), 210м/25г.

Для роботи беру спиці №3, починаємо творити та насолоджуватись процесом.

Шкарпетки буду в’язати від миска до халявки, щоб використати максимально усю пряжу. Цікаво, яка довжина шкарпеток в результаті у мене вийде.

Буду в’язати на розмір 37/38.

Для миска на спиці №3 набираю турецьким способом 10 петель. У мене спиці з тросиком, тому буду в’язати методом Magic Loop (детальне відео буде нижче).

В’яжемо по колу перший ряд. На кожній спиці отримуємо по 10 петель. По краях миска починаємо виконувати збільшення петель в кожному другому рядку на початку і в кінці рядка, на кожній спиці.

Збільшення петель виконую до тих пір, поки на кожній спиці буде по 24 петлі (разом 48 петель). Далі в’яжемо ступню круговими рядками на необхідну довжину (у мене 40 рядів,  це біля 17 см).

Далі переходимо на формування п’ятки. У цих шкарпетках я використовую спрощений варіант п’ятки “Бумеранг”, відео додам нижче. І все, найскладніші моменти вже позаду.

В’яжемо верню частину шкарпетки (халявку) до необхідної довжини або на скільки вистачить вам пряжі. На двох спицях разом 48 петель. 

Якщо шкарпетки мають бути подовжені,  то по центру задньої частини халявки винонуємо збільшення петель. Я додала тричі по дві петлі. Кількість петель на спицях: 48 + 6 = 54 петлі. У верхній частині виконуємо резинку 1х1, два рядки подвійної резинки. Закриваємо петлі голкою.

Другу шкарпетку в’яжемо так само.