Для женщин,  Платья,  Процессы вязания

Коричнева сукня гачком

Новий творчий прект завжди починається із в’язання зразочків.

Нещодавно в інтернеті я побачила схему квадратного мотива гачком. Схема не нова, але саме зараз вона мені припала до душі.

В процесі в’язання внесла деякі зміни в схему, і ось результат – маємо гарненький мотив та ідею для його використання.

З таких квадратних елементів можна зв’язати увесь виріб, або поєднати ці елементи з іншими візерунками гачком. Ці мотиви чудово підійдуть для в’язання топа, сукні, кардигана, сумки і ін.

У мене в планах зв’язати ще одну ажурну сукню гачком. Усіх бажаючих запрошую приєднуватись і в’язати разом зі мною.

Пряжа “Кобра”, 100% бавовна, 285м/100г. Ця пряжа тактильно дуже цупка, міцна, суха, без блиску. Але, в полотні гарно тримає форму. Для в’язання елементів використовую гачок №2,75.

Розмір квадрата вийшов 10,5 х 10,5 см.

Схеми квадратного елемента та з’єднання їх у суцільне полотно дивіться нижче у галереї.

У першому рядку схеми, арочки із повітряних петель я замінима на пишні стовпчики. Як в’язати увесь мотив можна подивитись у відео – частина 1. 

Верхню частину сукні (перед та спинку) розпочинаю в’язати окреми частинами. Для цього в’яжемо та з’єднуємо по 4 квадрата для кожної деталі. Далі, від смуги квадратів, продовжую в’язати інший дрібний ажурний візерунок гачком (відео – частина 2). Полотно в’яжемо поворотними рядками.

Формуємо горловину.  Перед та спинку з’єднуємо в єдине полотно на плечових швах (відео – частина 3). Тепер у нас є готова кокетка, висота якої 20 см, ширина 42 см (при моїй щільності в’язання).

Продовжуємо в’язати виріб від смуги елементів донизу, тим самим ажурним візерунком гачком. Переходимо на в’язання по колу, в першому рядку формуємо підрізи (відео – частина 3).

Від підрізів вниз в’яжемо прямим і рівним полотном приблизно 23 см.

А далі починаємо виконувати розширення полотна. Через кожен рапорт ажурного візерунка додаємо новий, цим самим збільшуємо ширину полотна. Повторюємо по всьому круговому рядку (відео – частина 4) .

Через 11 см від попереднього розширення починаємо ще один ряд з розширенням полотна. Цього разу збільшення виконую через кожні 7 рапортів ажурного візерунка (відео – частина 4).

Продовжуємо в’язати прямим і рівним полотном ще 11 см.

Далі по краю приєднуємо смугу з 16 квадратних елементів. Після цієї смуги знову виконуємо розширення полотна через 3 рапорта ажурного візрунка. Далі знову в’яжемо 6 см прямим полотном, і цього достатньо для бажаної довжини сукні.

Обв’язка горловини та нижнього краю – це стовпчики без накиду у зворотньому напрямку (“рачий шаг”).

Рукавав в’яжемо знизу доверху.

Для кожного рукава спочатку в’яжемо смугу з трьох  квадратних мотивів. Далі переходимо на ажурний візерунок.

За необхідності виконуємо розширення полотна рукава (відео – частина 5). По всій довжині рукава я виконувала розширення тричі, через кожні 6 рядків додавала один рапорт ажурного візерунка. 

В готовому виробі довжина рукава має бути 3/4, від нижнього краю до початку пройми це становить 34 см. Далі формуємо окат рукава (верхня частина) і приєднуємо до основного полотна сукні.

А ось і готова сукня – ніжна, проста та лаконічна.

Така модель ідеально підійде не тільки для літа, а й для сезону весна – осінь.

Ця сукня зв’язана на розмір 48-50.

Довжина готового виробу – 96 см. Вага готового виробу – 715 г.

Світлини сукні на мені можна побачити в відео – частина 6 Фотоальбом.